Heleen Geenen-Stakenburg

 

 

sarah coaching en training heleen Geenen                   Stakenburg                                  coaching &                     training

Heleen Geenen-Stakenburg
 
Over mijzelf  
 
Persoonlijke coaching  
Training en scholing  
Mediation en conflictbemiddeling  
 
 
 
Start  

Personen die mij inspireren

 

Paulo Coelho

Een schrijver die in zijn boeken via metaforen veel processen beschrijft van

menselijke groei.

 

Robert Dilts

De 'logische denkniveaus' van Dilts maken onderscheid in de niveaus waarop mensen of organisaties zichzelf doelen stellen, voor vandaag of voor de toekomst.
Door hiermee bezig te zijn, kun je antwoorden krijgen die je helpen je doelen te bereiken en je wensen te vervullen.
Hierdoor ontstaan belangrijke ‘vragen’, zoals: waar moet ik rekening mee houden om mijn doelen te kunnen bereiken, houd ik met het formuleren van mijn doelen wel rekening met mijn omgeving, met mijn capaciteiten en met wat ik werkelijk wil in het leven?

 

Albert Ellis

'Het zijn niet de problemen zelf die het ons zo moeilijk maken, maar de manier waarop we tegen deze problemen aankijken' (naar de Griekse wijsgeer Epictetus).
In gesprekken ervaar je dat de oplossing vooral te vinden is in de manier waarop je met problemen omgaat en niet in de problemen zelf. Daar kun je winst behalen, zo heeft de ervaring geleerd en kan je leven een stuk makkelijker verlopen.

 

Khalil Gibran

Vrije denker en schrijver, die schreef met een liefde voor het kijken over grenzen en verschillen. Uitspraken als: ‘Schildpadden kunnen meer over de weg vertellen dan hazen’ en ‘Uw kinderen zijn uw kinderen niet, zij leven in het huis van morgen dat u nooit zult bewonen’ vormen onder andere mijn inspiratiebronnen.

 

Thomas Gordon

Bedenker van de ‘Gordon-methode’, gebaseerd op gelijkwaardigheid in relaties, respectvol met elkaar omgaan en eigen verantwoordelijkheid nemen.
De door hem beschreven vaardigheden hebben hun positief resultaat, in zowel werk-

als privé-situaties meer dan bewezen.

 

Maria Montessori

Haar lijfspreuk ‘Leer mij het zelf te doen’ is leidend in mijn werkwijze.

 

Maria Montessori  >