Heleen Geenen-Stakenburg

 

 

 

sarah coaching en training heleen Geenen                   Stakenburg                                  coaching &                     training

 

Heleen Geenen-Stakenburg
 
Over mijzelf  
 
Persoonlijke coaching  
Training en scholing  
Mediation en conflictbemiddeling  
 
 
 
Start  

Een dagje agressietraining

In november 2010 hebben wij, directeuren van scholen, samen met ons bovenschools management een studiedag ‘omgaan met agressie’ gevolgd.
Het begon met het aangezicht op een gemoedelijke locatie. Een kopje koffie en stuk cake bij aankomst. Naar mijn idee al een goede warming up.

 

Ik had er tegenop gezien. Drie dagdelen. Weer een cursus die mogelijk niet veel biedt.
Op dit moment werk ik ergens waar ik toch niet te maken krijg met dit onderwerp. Dat waren zo opmerkingen die me te binnen schoten.

 

Wel! Groot was mijn verbazing toen dit wel zo bleek te zijn. Je gaat uit van je eigen referentiekader. Deze cursus heeft me met beide benen op de grond gezet. Binnen een ochtend had ik zicht op zowel mijn eigen gedrag in deze áls op zaken die op het eerste gezicht niet lijken wat ze wérkelijk zijn. Er werd open gecommuniceerd. Er werd gebruikgemaakt van een goede acteur.

 

Heleen hield tijdens de cursus alle deelnemers in de gaten. Stuurde bij als dat nodig was. Als een en ander emoties zou kunnen oproepen die niet ten goede zouden komen van het programma, leidde ze dat in goede banen. Er werd voornamelijk vanuit eigen ervaringen gewerkt.

 

Vaak heb ik cursussen gevolgd. Even zo vaak kwam ik dan thuis en vertelde mijn man: ‘Nou, het was echt leuk’. Deze keer ook. Hij vroeg me wel waarom ik dit nu zei zonder cynisme. Had hij dat goed gehoord? Ja, dat had hij.

Dank je voor een afwisselende dag, met goede informatie en lekker eten!

 

<< terug naar overzicht